Rogán: MSZP-közeli cég húzhat hasznot az orosz államadósságból

A System Consulting Rt. húzhat hasznot az orosz államadósságból - állítja Rogán Antal, a Fidesz alelnöke. A cég elnök-vezérigazgatója, Kapolyi László MSZP-s képviselő. A cég 10 millió dollárt fizet be az államkasszába, cserébe orosz árukat kap az államadóságért.

Medgyessy Péter kormányfő decemberben arról állapodott meg az orosz féllel, hogy a 467 millió dollár adósságot az oroszok 92 millió dollár készpénzzel rendezik. László Csaba pénzügyminiszter által aláírt hétfői megállapodásban 82 millió dollár készpénzről volt szó - mindta Rogán Antal, aki hozzátette: a 10 millió dolláros különbözetet a System Consulting Rt. fizeti be az államkasszának a szerződés alapján. Medgyessy látogatása idején még nem szerepelt a System Consulting az áruhoz jutó cégek között - állította Rogán, aki szerint a pénzügyminisztériumi szóvivő nyilatkozta szerdán, hogy a System Consultinggal is szerződtek.

Rogán szerint Kapolyi cége húzhat hasznot az üzletből, mivel ha 10 millió dollár fizet be a költségvetésbe, akkor az orosz féltől több mint 10 millió dollár értékű árut kell, hogy kapjon. Az ellenzéki politikus írásbeli kérdéseket intéz Medgyessy Péter miniszterelnökhöz, melyben arra vár választ, hogy milyen árut kap a System Consulting, mennyit keres ezen a cég és ebből mennyit fizet az MSZP-nek. 

László Csaba a megállapodás aláírásakor a következőket mondta: a korábbi híradásokban szereplő 92 millió dollár azzal a mintegy 10 millió dollár értékű áruval együtt értendő, amelynek szállítása, régebbi megállapodások alapján, idén esedékes Moszkva részéről.

KAPCSOLÓDÓ CIKK