Medgyessy VIP-járatáról kérdez Répássy

Répássy Róbert fideszes képviselő kérdést nyújtott be Medgyessy Péter miniszterelnökhöz. Ebben azt tudakolja, igaz-e az a sajtóban megjelent hír, miszerint kubai utazása során Franciaországig VIP-járattá minősítették a Malév gépét. A kormányszóvivő szerint Medgyessy VIP utasként utazott, mert ilyen jegyet vásárolt, de nem igaz az a hír, hogy VIP-járaton repült volna.

Répássy Róbert fideszes képviselő azt kérdezi Medgyessy Péter miniszterelnöktől: igaz-e, hogy Franciaországig VIP-járattá minősítették azt a Malév-gépet, amellyel a miniszterelnök Kubába utazott. Azt is tudni akarja az ellenzéki politikus, hogy a Malév mely esetekben minősítheti VIP-járattá gépét.

Répássy az [origo]-nak elmondta: a sajtóban megjelent hírek szerint VIP-járattá csak akkor minősíthető egy Malév-gép, ha a kormányfő hivatalos útra megy. Medgyessy Péter azonban többször is elmondta, hogy magánúton, a saját költségén járt Kubában.

Medgyessy VIP-utasként utazott a menetrendszerinti járaton, amelyhez VIP jegyet kellett vásárolnia - válaszolt az [origo] kérdésére Gál J. Zoltán kormányszóvivő, aki szerint nem is létezik VIP-járat.

KAPCSOLÓDÓ CIKK