MSZP: a Fidesz tegyen hitet az EU mellett

Jánosi György, az MSZP országos választmányának elnöke szombaton bejelentette: a Szocialista Párt elvárja a Fidesz vezetőitől, Orbán Viktortól, Áder Jánostól és Szájer Józseftől, hogy a nyilvánosság előtt egyértelműen tegyenek hitet az európai uniós csatlakozás mellett. Jánosi szerint az uniós csatlakozással kapcsolatosan nagyon sok féligazság és félinformáció terjed a társadalomban, és e mögött meghatározott politikai erők állnak.

Jánosi azt mondta, hogy a polgári körök honlapján "zavaró momentumok, Európai Unió-ellenes megnyilatkozások olvashatók". Hozzátette: elvárják a parlamenti pártoktól, hogy saját szavazótáboruknak egyértelműen fogalmazzák meg a csatlakozást támogató álláspontjukat.

A választmányi elnök tájékoztatása szerint a testület fontosnak tartja az európai uniós csatlakozás társadalmi előkészítését és a társadalommal folytatott párbeszéd erősítését. A politikus elmondta, hogy a választmány megvitatta a testület idei munkatervét, az MSZP országos tagozatainak működését, valamint tagokat delegált a március 29-30-án megrendezendő kongresszus bizottságaiba. A választmány nem foglalkozott Doszpot Péter képviselői mandátumaával sem.

KAPCSOLÓDÓ CIKK