A kulturális tárca arra készül, hogy hat fővel kiegészítse a Terror Háza Múzeumot működtető közalapítvány kuratóriumát. Az új kurátorok feladata lesz, hogy gondoskodjanak a kiállítás kiegészítéséről. Az új koncepcióról és a kuratóriumi tagokról valószínűleg a pénteki kormányülésen döntenek.

A Terror Háza Múzeumot működtető Közép és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány kuratóriumának jelenlegi öt tagja: Balás-Piri László elnök, Schmidt Mária történész, egyetemi tanár, Tóth Gy. László politológus, Tőkéczki László történész, egyetemi tanár, Kapronczay Károly történész. A kuratórium kiegészítéséhez az alapító, vagyis a kormány döntésére van szükség, az új koncepcióról és a kuratóriumi tagokról valószínűleg a pénteki kormányülésen döntenek - írja a Népszabadság.

Görgey Gábor kulturális miniszter az MTA-tól és történelmi műhelyektől kért javaslatokat azzal, hogy január végéig jelöl új tagokat a testületbe. A szóba jövő szakemberek közül azonban sokan nem vállalták a megbízatást. A Népszabadság úgy tudja: nincs egyetértés abban, hogy napirenden tartsák-e a kiállítás kiegészítését a szomszédos épület igénybevételével vagy sem.