Olivia Newton-John és John Travolta közös filmmusicalje, a Pomádé hamar bevonult az amerikai klasszikusok sorába. Még a négy évvel később készített Pomádé 2 is adott valamit a világ filmgyártásának: felfedeztette a Newton-John örökébe lépő Michelle Pfeiffert. A nemsokára készülő harmadik rész inkább az eredeti verzióhoz nyúl vissza. Newton-John és Travolta már középkorú házaspárrá öregedett, kamaszlányuk azonban - akit a 35 éves Kylie Minogue alakít majd - még nagy kalandok elébe nézhet.

Forrás: MTIHollywoodban nemigen létezhet filmsiker, melyet ne folytatnának. Pedig számos alkalommal bebizonyosodott már, hogy az erőszakkal kicsiholt második rész jóval alulmúlja az első színvonalát, és a nézőket sem érdekli mindig a történet folytatása. Amennyire sikeres volt pl. a Pomádé című film Olivia Newton-John és John Travolta főszereplésével, annyira ismeretlen a Pomádé 2, mely szinte észrevétlenül tűnt el a süllyesztőben.

Persze az ötlet sem volt túlságosan csalogató az első rész rajongótábora számára: az 1982-es Pomádé 2 ugyanazt a történetet meséli el megfordítva: ebben a lány vagány, és a fiú félénk, de persze végül mégis egymásra találnak. A Pomádé 2 tulajdonképpen csak arról maradt híres, hogy Michelle Pfeiffert sztárrá avatta.

A harmadik epizód megálmodói ezért inkább figyelmen kívül hagyták ezt az epizódot, és az első részhez nyúltak vissza. Leszerződtették az egykori álompárost: Olivia Newton-Johnt és John Travoltát, akik a történet szerint már középkorú házasok. A Rydell gimnázium híres évfolyamának 20 éves érettségi találkozójára készülnek, ahová magukkal viszik 16 éves lányukat. Chloe most küzd meg azokkal a szerelmi nehézségekkel, amelyekkel szülei 20 évvel korábban.

Az eredeti filmből más szereplők, így a Rizzót alakító Stockard Channing is igent mondott a felkérésre. Chloét pedig egy kezdő színésznő, de befutott énekesnő alakítja majd: Kylie Minogue. Természetesen a producerek számoltak azzal, hogy sokakat megdöbbent majd a 35 éves Minogue egy kamaszlány szerepében. Döntésük mellett mégis kitartanak, hiszen mint mondták: "Olivia Newton-John is 30 évesen alakította a 18 éves Sandyt, és sikerült mindenki szívét meghódítania."

A forgatás időpontját még nem tűzték ki, így persze azt sem tudni, mikor kerül a mozikba a Pomádé harmadik epizódja.