Móri bankrablás: újabb szál az ügyben

Előzetes letartóztatásba helyezte pénteken a Budai Központi Kerületi Bíróság azt a két fiatalembert, akik korábban hatmillió forintot raboltak el az egyik budai bevásárlóközpontból; rokonaik alibit igazoltak a móri bankrablással gyanúsított K. Edének.

Kedden kommandósok elfogtak két fiatalembert, akik 2001. november 28-án betörtek a Mammut bevásárlóközpont egyik pénzváltójába és elloptak hatmillió forintot. Az egyik fiatalember húga a nyolc áldozatot követelő móri bankrablás egyik gyanúsítottjának, K. Edének utóbb alibit igazolt. A másik férfi barátnőjének az édesanyja szintén állította, hogy a bankfiók elleni támadás délutánján járt nála K. Ede.

Az ORFK egyelőre nem hozott nyilvánosságra adatokat arról, hogy a most elfogott két férfi közösen követett-e el más bűncselekményeket, akár K. Edével együtt.

Lantos Gyöngyi ügyvéd - K. Ede védője - elmondta: kedden ismét meghallgatják védencét.

A móri bankrablás ügyében a rendőrség július végén vette őrizetbe és gyanúsította meg K. Edét és H. Lászlót. A bíróság  elrendelte előzetes letartóztatásukat, amit októberben öt hónappal meghosszabbítottak. A rendőrség korábban egyesítette a móri bankrablás, valamint egy csepeli postarablás, illetve egy budaörsi fegyveres rablás nyomozását, miután mindhárom bűncselekmény elkövetésével H. Lászlót és K. Edét gyanúsítják.