Nem engedtek vissza egy önkényesen elfoglalt önkormányzati lakásba egy fiatal párt pénteken az önkormányzat által felbérelt biztonsági őrök. A szomszédos ingatlanból pedig egy anya és kislánya nem mer kijönni: félnek, hogy ők sem mehetnének vissza. A XXII. kerület szerint nem kilakoltatásról van szó, az önkormányzat csak visszaszerezte tulajdonát.

Papucsban, kabát nélkül került utcára egy fiatal pár Budatétényben, miután a XXII. kerületi önkormányzat kizárta őket addigi otthonukból. Az önkényes lakásfoglalók egy rövid időre kimentek a lakásból, de vissza már nem térhettek: a kerületi vagyonkezelő által megbízott biztonsági cég lelakatolta az ingatlant. A 17 éves lány még cipőért és kabátért sem mehetett vissza.

A szomszédos lakásból pedig egy fiatal anya kisgyerekével nem mer kijönni. Ők szintén önkényesen foglalták el a lakást, attól tartanak, hasonló sorsa jutnának.

Bollók Istvánné, a kerültet szocialista polgármestere a Magyar Hírlapnak azt mondta: szerinte nem kilakoltatásról van szó. Az önkényes lakásfoglalók zárfeltöréssel jutottak az önkormányzati lakásba. Az akcióval a kerület csak visszaszerezte tulajdonát - vélte a polgármester.

Ikvai-Szabó Imre, a fővárosi önkormányzat lakásügyi bizottságának elnöke a napilapnak elmondta: embertelen, céltalan és értelmetlen eljárásról van szó.