Vasárnap estére sikerült az ország minden települését kiszabadítani a hó fogságából. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében azonban továbbra is több tucat mellékút járhatatlan, vagy csak egy sávon lehet rajtuk közlekedni. A hómarók vasárnap éjszaka is dolgoznak az utakon.

Forrás: MTI
MTI fotó

A viharos szél ereje Észak-Borsodban csökkent vasárnap a délutáni órákban, így este hat órára a hómarók kiszabadították a hó fogságából Hejce és Felsőregmec községeket. Hétről ötre csökkent a hótorlaszok miatt elzárt mellékutak száma, 37 út azonban továbbra is csak egy nyomon, személyautóval egyáltalán nem járható.

A Bodrogközben, a Hegyközben és a Hernád-völgyében továbbra is 35 hóekével felszerelt kombinált szórógép, hat hómaró, három kétszárnyas nehéz hóeke és fél tucat szállítógép végzi a járhatatlan utak felszabadítását, illetve az egy nyomon járhatóak szélesítését.

Az Útinform tájékoztatása szerint az autópályák általában szárazak, de az M7-es helyenként még vizes. A főutak többnyire szárazak, Fejér megyében havasak, hókásásak, a középső és az északi megyékben hóbordás, síkos szakaszokra is számítani lehet.

A 6-os főút teljes szakasza két nyomon járható, de Dunaföldvár és Szekszárd között csak nehezen lehet közlekedni. A 6-os főút Százhalombatta és Ercsi térségében, valamint a 7-es főút Érd közelében jeges, síkos.