Fényképpel, rendőrségi jegyzőkönyvvel és egy tanú vallomásával is célszerű alátámasztani a kátyúk okozta kárigényt, hogy az FKF Rt. biztosan elismerje felelősségét, és fizessen a biztosító. Az idei tél következtében egy hónap alatt ezer autós kereste fel a cég jogi osztályát panaszával - írja a Népszava.

Ezrével fordulnak az autósok a Fővárosi Közterület Fenntartó Rt.-hez kátyúk miatti kárigénnyel - írja a Népszava. Míg tavaly összesen 1600 esetben érkeztek bejelentések kátyúk okozta sérülések utáni kárigényre, idén egy hónap alatt ezren keresték fel az FKF Rt-t ebben az ügyben. A cég jogi osztályát felkészületlenül érte a kártérítést követelők ilyen rohama, de az osztályvezető szerint hamarosan úrrá lesznek a káoszon.

A kárigény érvényesítéséhez azonban sok mindenre szüksége van a pórul járt autósnak. Hogy jó eséllyel részesüljön pozitív elbírálásban, célszerű a baleset után azonnal lefényképezni az autót, rendőrt hívni, aki jegyzőkönyvet vesz fel, és nem árt egy tanú sem, aki alátámasztja igazát. Ezután be kell fáradnia az FKF Rt. jogi osztályára, ahol kitölt egy formanyomtatványt és leadja az igazoló dokumentumokat.

Ha az FKF Rt. jogosnak ítéli meg kárigényt, elismerő nyilatkozatot küld az autós biztosítójának, amely a kocsi tulajdonosának számla ellenében kifizeti a javíttatás költségeit. Somfai Katalin, a jogi osztály vezetője hozzátette: amennyiben a társaság nem találja megalapozottnak a panaszos kárigényét, úgy polgári peres eljárás keretében jogi útra terelhető az ügy - írja a Népszava.