Harmincmilliárdos bővítés a Millenáris Parkban

Körülbelül 30 milliárd forintba fog kerülni a Millenáris Park továbbfejlesztése, amit a miniszterelnök hét eleji országértékelő beszédében ígért. A beruházást főleg magántőke bevonásával képzelik el. A terület egészen a Margit körútig bővül ki, így a Fény utca és a körút közti régi épületeket lebontanák és helyükre közparkot, valamint elsősorban kulturális célú épületeket emelnének.

Az Európa-tervben szereplő építkezés várhatóan 20-30 milliárd forintba kerül majd - mondta a második kerületi szocialista polgármester, Horváth Csaba az [origo]-nak. 

Ennek részeként a Millenáris Park területe kibővül egészen a Margit körútig, így a Fény utca és a körút közti régi épületeket lebontanák és helyükre közparkot, valamint elsősorban kulturális célú épületeket emelnének. A beruházást főleg magántőke bevonásával képzelik el. A fejlesztés - elegendő forrás esetén - érinti a Marcibányi teret is. Az ott levő futballpálya helyén jégpalotát építenek, ahol nem csak korcsolyázni, hanem focizni és kézilabdázni is lehetne. A fejlesztések megvalósítására a Miniszterelnöki Hivatal nemzetközi pályázatot ír majd ki.

Az álmok álmodói kiállítás helyett a Jövőkép munkacímű kiállítás lesz látható a Millenárisban, amely az interaktív tárgyi kultúra lehetőségeit mutatja be - jelentette be Mizsei Zsuzsanna, a Millenáris Kht. igazgatója.

KAPCSOLÓDÓ CIKK