Az MSZP elnökségének hétfői ülésén döntöttek arról, kit javasoljanak a köztársasági elnök által már kétszer is visszautasított Ladvánszky György helyett az ORTT elnöki posztjára. Az [origo] információi szerint a szocialista elnökség a Duna Televízió alapító Czeglédi Lászlót, valamint az ORTT hivatalának főigazgatóját, Kovács Györgyöt javasolja a tisztségre. A jelöltekről Medgyessy Péter kormányfő, és Mádl Ferenc államfő közösen dönt majd.

Hétfői tanácskozásán döntött a Magyar Szocialista Párt elnöksége arról, kiket javasol az ORTT elnöki posztjára. A szocialista párt eddigi jelöltjét - Ladvánszky Györgyöt, az ORTT elnökségének szocialista tagját - kétszer is visszautasította Mádl Ferenc köztársasági elnök. A testület a tanácskozáson végül hajlandó volt kompromisszumra, és két újabb jelöltet választott ki, akikről csak szűkszavú tájékoztatást adtak, miszerint egyikük a Duna Televízió egyik alapítója, míg másikuk az ORTT hivatalának munkatársa. Az [origo] információi szerint a Duna Televízió alapítójaként megjelölt személy Czeglédi László, míg az ORTT hivatalának munkatársaként megjelölt, a hivatal jelenlegi főigazgatója, Kovács György.

Az ORTT elnökét a miniszterelnök és a köztársasági elnök együttes jelölése alapján az Országgyűlés egyszerű többséggel választja meg. Az új elnök azonban csak nyolc hónapig lesz hivatalban, mivel 2004-ben lejár a testület mandátuma. Az elnöki poszt 2003. január 1-jével üresedett meg, miután lemondott a korábbi elnök, Körmendy-Ékes Judit. A testület azóta határozatképtelen, és bár az iroda az előkészítő munkát el tudja végezni, döntéseket az elnökség nem hozhat.

Mádl Ferenc köztársasági elnök korábban Glatz Ferencet, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnökét, Sára Sándor filmrendezőt, Hajdu Istvánt, a Magyar Rádió volt elnökét és Jankovics Marcell filmrendezőt ajánlotta Medgyessy Péternek mint lehetséges ORTT-elnököket. A kormánypártok azonban egészen idáig ragaszkodtak Ladvánszky György jelenlegi MSZP-s delegálthoz, akit Mádl nem támogatott.