Reformra készül az MSZP két platformja

A Magyar Hírlap információi szerint az MSZP két legerősebb platformjának vezetői találkoznak szerdán Budapesten. A lap úgy értesült, hogy a szocialisták március végi tisztújító kongresszusa előtt a párt hagyományos baloldali értékeit megjelenítő Baloldali Tömörülés, valamint az ennek ideológiai ellenpontjaként, a "liberális" szárnyként számon tartott Társulás a Szociáldemokrata Értékekért megfogalmazzák az új program fő téziseit.

Szerdán tárgyalóasztalhoz ül a Kiss Péter munkaügyi miniszter vezette Baloldali Tömörülés és a Vitányi Iván által fémjelzett Társulás a Szociáldemokrata Értékekért elnevezésű szocialista csoportosulás. A Magyar Hírlap értesülése szerint a tárgyalófelek várhatóan megvitatnak egy politikai helyzetelemzést, amely kritikusan értékeli a jelenlegi pártvezetők tevékenységét. Vitányi a lap kérdésére megerősítette a találkozó tényét, ám annak részleteiről nem kívánt nyilatkozni. "Az MSZP-nek attól, hogy kormányra került, nem szabad pártként megszűnnie. Mi több, kaput kell nyitnia a minél szélesebb tömegbázis elérése érdekében. Nem jó, ha a pártot másodállásban vezetik" - nyilatkozta a Magyar Hírlapnak a  találkozó egyik szervezője.

A lap úgy tudja, hogy a "Bal" a párt szervezetének megújítását szolgáló tervezetet is letesz az asztalra. Ezzel az MSZP helyi, illetve regionális jelenlétének megerősítését szolgálná, hogy az MSZP gyorsabban tudjon reagálni a választók igényeire.

KAPCSOLÓDÓ CIKK