Közlekedés - csütörtök

Budapest

Budapesten jelenleg nem végeznek sebességmérést.

A Roosevelt téren a Lánchíd felé, a Rákóczi úton, az Astorián át az Erzsébet híd felé zsúfoltságra kell számítani, nehéz átjutni a Kálvin téren.

A Margit híd mindkét irányban telített.

A Deák Ferenc téren az Erzsébet térnél, valamint a Károly körúton mindkét irány forgalma lelassult.

A Mázsa téren át már elindultak a 3-as, 28-as, és 62-es villamosok, de a baleset miatt még torlódásra kell számítani a környező útvonalakon.

Vidéki utak

A személyautósoknak kifelé Hegyeshalomnál és Sopronnál félórás a várakozás. A teherautósoknak kifelé Hegyeshalomnál két óra a várakozási idő.

Burkolathibák miatt sebességkorlátozás érvényes az 1-es főúton Komáromnál, a 4-es főút szolnoki elkerülő szakaszán, a 47-es főúton az Algyői Tisza-hídnál. A 2/A jelű úton kátyúznak: a 36-os és a 22-es km-nél Budapest felé lesz sávlezárás. Az 5-ös főúton 82-102-es km-e, az 51-es főúton Tass mellett, Dunapataj és Kalocsa között, az 52-esen Fülöpszállás közelében, az 53-ason Solt és Akasztó között is fenntartási munkák okoznak sávlezárást.

Február elsejétől nem közlekedhetnek a 12,5 tonna össztömeg feletti járművek a 10-es főúton Dorogon. A kijelölt terelőút Esztergom-Kertvároson át a 117-es főút.

Pécsett a 6-os főúton három útszűkület okozhat fennakadást: a 193-as és a 197- es km-nél Szigetvár felé, a 198-asnál pedig Pécsvárad felé. Az 52-es főúton Dunaföldváron a hídfeljárónál útcsatlakozást építenek. Útszűkület és sebességkorlátozás érvényes.

Az 56-os főút 3-as km-énél Szekszárdon a Rákóczi utcában a Bátaszék felé vezető külső sávot lezárták. A 71-es főúton Keszthely közelében a közlekedésre veszélyes fákat, faágakat vágják. 17.00 óráig esetenként megállítják a forgalmat. A 451-es főúton, Kiskunfélegyházán sávlezárás mellett kijavítják a burkolathibákat.

Az autópályák és főutak országszerte szárazak, jól járhatók. A mellékutak burkolata sok helyen jégbordás, a letaposott hótól síkos. A Bodrogközben erős szél hordja a korábbi havat, három mellékúton hóátfúvások vannak, azok egy sávon járhatók.