A Pénzügyminisztérium jelenlegi politikai államtitkárát javasolja a munkaügyi tárca élére Medgyessy Péter miniszterelnök. Kiss Péter jelenlegi miniszter ugyanis a Miniszterelnöki Hivatal élére kerül.

Gál J. Zoltán kormányszóvivő közölte, hogy Medgyessy Péter miniszterelnök Burány Sándort javasolja a Foglalkoztatási és Munkaügyi Minisztérium élére. Burány jelenleg a Pénzügyminisztérium politikai államtitkára. Burány utódjáról még nem döntöttek - mondta a kormányszóvivő.

Burány újságírók előtt elmondta: Medgyessy Péter a délelőtt folyamán kérte fel, de pár óra gondolkodási időt kért. Feltételeket nem szabott a poszt betöltéséhez. Terveiről elmondta: a kormány elképzeléseiben előkelő helyen szereplő foglalkoztatáspolitikát kívánja erősíteni a versenyképesség javítása mellett. Közölte: még nem ismeri személyesen az ezen a területen dolgozókat, de amint lehetséges, találkozni és egyeztetni kíván a szakma és érdekképviseleti szervezetek képviselőivel.

Kiss Péter, a munkaügyi tárca eddigi vezetője az MSZP-frakció és a kormányfő hétfői döntése szerint a Miniszterelnöki Hivatalt irányíthatja, miután Kiss Elemér kancelláriaminiszter pénteken lemondott.

Burány Sándor 1994-óta MSZP-s képviselő, 1998-2001 között frakcióvezető-helyettes, a költségvetési és pénzügyi bizottság tagja. A Medgyessy-kormány megalakulása óta, 2002 májusától a pénzügyi tárca politikai államtitkára.