Járvány miatt szünet egy kiskunhalasi iskolában

Tanítási szünetet rendeltek el egy kiskunhalasi iskolában, miután a 680 diák közül 280-an megbetegedtek. A járványt nem influenza okozta, a gyerekek felső légúti hurutos megbetegedés miatt maradtak otthon.

Tömeges hiányzás miatt szerdára tanítási szünetet rendeltek el a kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskolában. Seiben István, az ÁNTSZ városi tiszti orvosa az MTI-nek elmondta: a 680 tanulóból kedden 280 diák hiányzott. Tájékoztatása szerint a gyerekek nem influenza, hanem felső légúti hurutos megbetegedés miatt maradtak otthon.

A betegség további tünetei: hasi fájdalmak és hányinger. Hamarosan megkezdődnek a mikrobiológiai vizsgálatok, a betegektől torokváladékot vesznek, s azt vírus- és bakteriológiai ellenőrzésnek vetik alá.

A tiszti orvos elmondta: ilyen nagy számú megbetegedést a város többi gyermekintézményében egyelőre nem észlelték. A felsővárosi iskola eredetileg csütörtökre és péntekre síszünetet rendelt el, de most, a sorozatos megbetegedések miatt összesen három napig tart zárva.