Első fokon elvesztette Jánosi György gyermek, ifjúsági és sportminiszter azt a pert, amelyet az ISM két korábbi államtitkára indított ellene. Bodor András és Szabó László azért nyújtott be Jánosi ellen személyiségi jogi keresetet, mert szerintük a miniszter valótlanul állította, hogy felmentésüket követően két hét alatt 30 ezer kilométernyi autózásról szóló benzinszámlákat akartak elszámoltatni a minisztériummal. A bíróság a keresetet helyben hagyta, az ítélet nem jogerős.

Jánosi György sportminiszter első fokon személyiségi jogi pert vesztett Bodor Andrással, a tárca volt közigazgatási államtitkárával, illetve Szabó Lászlóval, a tárca volt helyettes államtitkárával szemben a Pesti Központi Kerületi Bíróságon (PKKB) kedden. A Fővárosi Bíróság sajtótitkárságán az MTI érdeklődésére elmondták: a PKKB nem jogerős ítéletében helyt adott a felperesek keresetének a jogalap tekintetében, azaz megállapította a személyiségi jogi jogsértést. Ám elutasította a felperesek 100-100 ezer forintos kártérítési igényét.

Az egyik felperes MTI-hez eljuttatott sajtóközleménye szerint Jánosi György azzal sértette meg személyiségi jogaikat, hogy 2002 júliusában a sajtó nyilvánossága előtt valótlanul állította, hogy a tárca felmentett vezetői kétheti, 30 ezer kilométernyi autózásnak megfelelő benzinszámlákat kívántak elszámoltatni a minisztériummal. A felperesek szerint a miniszter ezzel a valótlan állításával azt a látszatott keltette, mintha felelőtlenül és jogszerűtlenül pocsékolták volna az adófizetők pénzét. A Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztériumban az eset kapcsán az MTI érdeklődésére nem kívántak reagálni.