520 hiányzó egy debreceni iskolában

Nem kell bemenniük egy kiskunhalasi általános iskola diákjainak szerdán, miután keddre 280 gyerek dőlt ágynak. Debrecenben egy általános iskola tanulóinak több mint fele, 520 gyerek maradt ma otthon. Ugyan rengetegen hiányoznak, a hétfői és a keddi szünet után mától újra tanítanak, mivel az ÁNTSZ szerint szinte már az összes diák túlesett a betegségen.

A tömeges megbetegedés miatt szerdára tanítási szünetet rendeltek el a kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskolában - mondta az [origo]-nak Vágó Éva, városi tisztifőorvos. Az iskola 680 tanulójá kedden 280 diák hiányzott köhögés, hányinger, hasfájás miatt. Az Országos Epidemiológiai Központ vizsgálja a beküldött váladékmintákat, eredményt a jövő hét elejére ígérnek. Az ÁNTSZ szerint nem influenzáról van szó. Vágó Éva elmondta: a város általános iskoláiból és a háziorvosoktól újabb megbetegedésről nem érkezett hír az elmúlt napon.

Tanítanak viszont a debreceni Vénkerti Általános Iskolásban, ahol a múlt hét végéig összesen 360 diák dőlt ágynak magas lázzal, felsőlégúti panaszokkal. A Hajdú-Bihar Megyei helyettes tisztifőorvos, Ertner Sarolta azt mondta, hogy szerdán már 520 gyerek maradt otthon, de a múlt héten hiányzók fele már bejött. Az ÁNTSZ ezért úgy véli, hogy szinte már összes tanuló túlesett a betegségen, ezért a hétfői és a keddi tanítási szünet után nem indokolt az iskolát továbbra is zárva tartani. A megbetegedéseket vélhetőleg vírus okozta, pontos adatokat erről is a jövő hét elején közöl az Országos Epidemiológiai Központ, a laborvizsgálatok eredményei ismeretében - tette hozzá. Az iskolát a hétvégén fertőtlenítették.

KAPCSOLÓDÓ CIKK