Lakat volt a kollégium vészkijáratán

Lakattal volt lezárva az egyik vészkijárat abban a budapesti kollégiumban, ahol kedd este tűz ütött ki; a tűzoltóság vizsgálatot indít annak kiderítésére, hogy az ajtót ki lakatoltatta le.

Molnár Péter, a fővárosi tűzoltók szóvivője szerdán az MTI-nek elmondta: a kilencemeletes épület legfelső szintjén zárva volt az az ajtó, amely a tetőre vezetett. A diákoknak ezért egy üvegtáblát kellett kitörniük, hogy kimenekülhessenek. A szóvivő hozzátette: az ügyben a tűzoltóság valószínűleg feljelentést tesz.

A tűz kedd este keletkezett a Budapesti Műszaki Egyetem Kármán Tódor kollégiumában, a szemétledobó rendszerben. A füst az épület több szintjét is beterítette. A tűzoltók rövid idő alatt eloltották a tüzet, majd darus kocsikkal emeletről emeletre átvizsgálták a szobákat. Néhány diák a tetőre menekült, a tűzoltóknak onnan kellett őket lehozniuk.

A mentés után nagy teljesítményű ventilátorokkal szellőztették át az épületet, a diákok még este visszatérhettek az Irinyi utcai kollégiumba. Az első szakértői vélemények szerint az anyagi kár kétmillió forint. A HavariaPress értesülései szerint a tüzet feltehetőleg egy cigarettacsikk okozta, a szándékosság gyanúja nem merült fel.

KAPCSOLÓDÓ CIKK