Közlekedés - csütörtök

Vidéki utak

Sűrű köd van Békés megyében, valamint Szentesnél, Kiskunhalasnál, Kiskőrösnél, Szolnok és Jászberény, Hajdúszoboszló, Nyíregyháza, Heves és Putnok környékén. A Dunántúlon pedig Fejér megye déli részén, az M7- es autópályán Székesfehérvár és Siófok között. A látótávolság 50 méter körül van. Közepes látási viszonyok vannak Somogy, Baranya, Tolna és Fejér megye nagy részén. A látótávolság itt 100- 200 méter között változik. Az autópályák és főutak burkolata száraz, a hegyi mellékutak még jegesek.

A személyautósoknak kifelé és befelé Hegyeshalomnál és Sopronnál félórás a várakozás. A teherautósok kifelé Vámosszabadinál kifelé négy órás várakozásra számítsanak.

A 6-os főúton Pécsett a 196-os és a 198-as km-nél gázvezetéket javítanak, ezért felbontották a burkolatot. A 8-as főúton Csór és Inota között burkolatszélesítés miatt van sebességkorlátozás. Nem közlekedhetnek a 12,5 tonnánál nehezebb járművek a 10-es főúton, Dorogon. Kerülni Esztergom-Kertváros érintésével a 117-es főúton lehet. A 26-os főút elején Miskolcon a benzinkút közelében eltörött egy vízvezeték. A városból kivezető oldalon lezárták az egyik sávot.

A 44-es főút Kecskemét és Nyárlőrinc közötti szakaszán napközben munkálatok miatt útszűkület, kisebb fennakadások várhatóak. Kékestetőn hétközben nem zárják le a csúcsra vezető utat. A 33-as főúton Hortobágy átvezető szakaszán, a 35-ösön Józsa belterületén építési munka miatt vezettek be sebességkorlátozást. Szekszárdon a megsüllyedt aknafedlapokat emelik szintbe, az 56-os főút átkelési szakaszán egy sávot elkerítettek a forgalom elől.

Budapest

Budapesten a páralecsapódás és az alacsony hőmérséklet miatt sózták a fő és a tömegközlekedési útvonalakat, a hidakat és a felüljárókat, így azok sónedvesek, vagy szárazak. Ennek ellenére óvatosan haladjanak, mert itt-ott előfordulnak síkos útszakaszok is.