Nyugdíjassziget a Diáksziget mintájára

Háromnapos fesztivált szervez nyugdíjasoknak nyár végére az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium. A Diáksziget mintáján alapuló rendezvényt a Margit-szigetre szánják idősek számára kikapcsolódást jelentő programokkal.

A nyár utolsó hónapjában háromnapos fesztivált szervez a nyugdíjasok számára az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium. A tárca helyettes államtitkára szerint a diáksziget mintájára tartandó rendezvényen az idősek számára kikapcsolódást jelentő programokkal várják az érdeklődőket a Margit-szigetre.

Hegyesiné Orsós Éva elmondta: az idősek szervezetei lelkesedéssel fogadták, hogy lesz egy olyan rendezvényük, ahol saját maguk állíthatják össze a programokat. Hozzátette: a szórakoztató műsorok mellett hasznos információkkal és szolgáltatásokkal várják majd a nyugdíjasszigetre látogatókat.

A helyettes államtitkár a rendezvény legnagyobb érdemének azt nevezte, hogy hozzájárulhat a nyugdíjasok megítélésével kapcsolatos szemléletváltozáshoz. Attól, hogy valaki idős, még megvannak az igényei a szórakozásra és a kulturálódásra - tette hozzá. Jelezte: a program egyik védnöke Csehák Judit mellett Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere lesz.