A volt kormányfő influenzája miatt elmarad annak bejelentése, vállalja-e Orbán Viktor a Fidesz vezetését. A párt szerdai kibővített elnökségi ülésén elfogadták az egyetértési nyilatkozatot a néppárttá alakulásról, azonban a feltételezések szerint személyi kérdésekben még nem teljes az összhang - írja a Magyar Hírlap.

A volt kormányfő betegsége miatt elmarad a bejelentése, hogy elvállalja-e a Fidesz elnöki posztját - írja a Magyar Hírlap. A párt országos választmányának elnökségével kibővített elnökségi ülés után Szájer József alelnök elismerte, hogy elkészült az egyetértései nyilatkozat, amely nem más, mint a Normafán tartott legutóbbi elnökségi ülésen elhatározott néppárttá alakulás.

A lap értesülései szerint a párt strukturális átalakításának főbb kérdéseit is tartalmazza az irat. Orbán az elnökség kezébe adná a személyi döntések jogénak többségét. Az alelnök szerint a tervezetet elfogadta az elnökség. A Magyar Hírlap úgy tudja egyetlen ellenvetés sem volt, és mindenki egyetért az átalakulással. A várva váűrt bejelentést így valóban az influenza alkadályozza meg.

Ugyanakkor egy Fideszhez közel álló politikai elemző szerint még mindig nincs megegyezés személyi kérdésekben és ez is okozhatja, hogy az ülésről semmit nem hoztak nyilvánosságra - Magyar Hírlap.