Szenes Andrea már ma bement az MTV-hez

Szenes Andrea már ma megjelent a Magyar Televízióban, ahol már készítik elő számára irodáját és telefonvonalát is. A televízióban egyelőre nem közölték, hogy Szenes milyen feladatokat fog ellátni, azt azonban megerősítették, hogy biztosítják számára a visszatérést. Szenes Andreát a Fővárosi Bíróság csütörtöki jogerős döntése helyezte vissza az MTV alelnöki székébe.

A Magyar Televízió pénteken szűkszavú közleményt adott ki, amelyben közölték, hogy a Fővárosi Bíróság jogerős ítéletét - amely Szenes Andreát visszahelyezi az alelnöki székbe - csak a döntés kézbesítése után hajtják végre. A közleményben ugyanakkor az is szerepel, hogy már a mai - pénteki - nappal biztosítják Szenes Andreának a visszatérést.

Az MTV Kommunikációs Igazgatóságán nem kívántak nyilatkozni arról, hogy Szenes Andrea pontosan milyen feladatokat fog ellátni a televízióban. Annyit azonban közöltek, hogy a régi-új alelnök már pénteken megjelent a televízió épületében. Az igazgatóság sajtóreferense nem tudott bővebb felvilágosítást adni arról, hogy Szenes Andrea kivel és milyen ügyben találkozott. A referens szerint ugyanakkor Szenes "nyilvánvalóan" tárgyalt Ragáts Imrével, az MTV ügyvezetőjével.

A televízió telefonközpontján keresztül megpróbáltuk elérni Szenes Andreát, a központ munkatársa azonban közölte, a régi-új alelnök irodáját még csak most alakítják ki, és telefonvonalat sem kötötték még be hozzá. Hétfőn már lesz közvetlen vonala Szenes Andreának is - tette hozzá a munkatárs. Ezt az információt a Kommunikációs Igazgatóságon is megerősítették.

A Fővárosi Bíróság csütörtöki jogerős ítéletében helyezte vissza Szenes Andreát az MTV alelnöki székébe. Emellett kétévi elmaradt fizetésként 30 millió forintot is megítélt számára. Szenes Andreát 2001 februárjában bocsátotta el rendkívüli felmondással Szabó László Zsolt, az intézmény akkori vezetője, indoklása szerint azért, mert a műsorokért felelős alelnök egy szerződéskötés ügyében hatáskörét túllépve járt el. Az MTV-nek jelenleg nincs elnöke, ügyvezető alelnökként Ragáts Imre vezeti az intézményt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK