Közlekedés - péntek

Vidéki utak

Sűrű köd zavarja a közlekedést Putnok térségében, a Jászságban és Pest megyében Cegléd környékén. A látótávolság ezeken a helyeken alig éri el a 100 métert. Ennél is rosszabb a helyzet Fejér megye Balatonhoz közeli részein, ahol néhol csak 20 méter a látótávolság.  Mohács és Harkány térségében, az Alföldön Tiszafüred közelében a járművek előtt alig 100-200 méter volt a belátható útszakasz hossza.  Foltokban köd telepedett az M3-as autópályára Emődnél, az M5-ösön pedig Kiskunfélegyháza közelében. Sziksó és Putnok térségében lefagyások, síkos útszakaszok nehezítik a közlekedést, a Nyíregyháza térségében deresedést észleletek az utakon.

A személyautósoknak kifelé és befelé Hegyeshalomnál fél órás, míg Sopronnál kifelé harminc percet kell várakozniuk. A teherautósok kifelé Röszkénél egy órás várakozással számoljanak.

A 6-os főúton Pécsett a 196-os és a 198-as km-nél gázvezetéket javítanak, ezért felbontották a burkolatot. A 8-as főúton Csór és Inota között útépítés miatt kell lassítani. Nem közlekedhetnek a 12,5 tonnánál nehezebb járművek a 10-es főúton Dorogon. Kerülni Esztergom-Kertváros érintésével a 117-es főúton lehet. A 44-es főúton Kecskemét és Nyárlőrinc között napi munkák okoznak útszűkületet és kisebb torlódást. A 26-os főút elején Miskolcon a benzin- kút közelében eltörött vízvezetéket kicserélték, újra zavartalan a forgalom. A 33-as főúton Hortobágy átvezető szakaszán, a 35-ösön Józsa belterületén útépítés miatt kell lassítani. Szekszárdon a megsüllyedt aknafedlapokat emelik szintbe, az 56-os főút átkelési szakaszán egy sávot lezártak a forgalom elől.

Budapest

A Szentendrei úton a Bogdáni útnál a befelé vezető oldalon a középső sávot vízvezeték javítása miatt felbontották. A Szent István körúton a Jászai Mari térnél a Nyugati tér irányában a külső sávot bontották fel. Itt is torlódásra számítsanak.