Csökkent a kormány népszerűsége

Csaknem mindegyik kormányzati politikus népszerűségi mutatója kisebb lett néhány ponttal - derül ki a Szonda Ipsos februári közvélemény-kutatásában, melyet a Népszabadságban tett közzé. A legnépszerűbb politikus már három hónapja Dávid Ibolya, őt követi Mádl Ferenc, a harmadik és negyedik helyen Medgyessy Péter és Bárándy Péter áll.

A politikai rangsor utóbbi hónapokban vezető hármasa februárban kiegészült az igazságügyi miniszterrel, vagyis múlt őszhöz hasonlóan, Dávid Ibolya, Mádl Ferenc, Medgyessy Péter és Bárándy Péter áll az első négy helyen. Az MDF elnökének újraválasztott Dávid Ibolya harmadik hónapja vezeti a népszerűségi rangsort. A tavalyi parlamenti választások óta nem volt ilyen magas pontszáma, mint most februárban.

A közvélemény-kutató adatfelvételét követően távozott a kormányból Kiss Elemér. A volt kancelláriaminiszter pontszámai általában a közepes tartományban voltak, a róla kialakult nézeteket elsősorban a választópolgárok politikai hovatartozása befolyásolta. Az MSZP és SZDSZ hívei mérsékelt rokonszenvvel, a fideszesek mérsékelt ellenszenvvel tekintettek rá. Kiss Elemér nem tartozott a legismertebb kormánytagok közé, az első hónapokban 35, később 45 százaléknyian tudtak véleményt mondani róla.

Februárban a korábbinál intenzívebben vett részt a politikai életben Orbán Viktor. Az ő megítélése nem változott, jelenleg is a középmezőny tagja.

KAPCSOLÓDÓ CIKK