Döntő bizonyítékai vannak a rendőrségnek H. László és K. Ede ellen - mondta a móri mészárlás ügyében nyomozó Zsombok György ezredes. A héten valószínűleg a tavaly májusi móri vérengzés további gyanúsítottjai kerülnek rács mögé - írja a Blikk.

Zsombok György ezredes tárgyi, személyi és egyéb bizonyítékokkal támasztja alá, hogy vádképes a H. László és K. Ede elleni bizonyítékhalmaz.  A Blikk úgy tudja: többek között a DNS-vizsgálast is perdöntő lesz a majdani tárgyaláson. A bizonyítékokat a rendőrség egyelőre nem hozza nyilvánosságra, de a nyomozás vezetője elmondta: a DNS-vizsgálatoknak fontos szerepe lesz. További bizonyíték lehet a banképület külső kameráinak felvétele, és az, hogy nyolc tanú ismerte fel H. Lászlót.

A lap információi szerint hétfőn hajnalban és csütörtökön a tavaly májusi móri vérengzés további gyanúsítottjai kerülnek rács mögé.

A móri bankrablás ügyében a rendőrség július végén vette őrizetbe és gyanúsította meg K. Edét és H. Lászlót. A bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat, amit októberben öt hónappal meghosszabbítottak.

Az Erste Bank móri fiókját 2002. május 9-én érte fegyveres támadás, amelynek következtében hatan a helyszínen, ketten pedig kórházban haltak meg. A rablók mintegy 7,5 millió forintot zsákmányoltak.