Nem zárható ki, hogy szándékos gyújtogatás következtében égett le szerda reggelre egy soproni gyertyaraktár. A tűzoltók még szerdán is oltották az izzó épületben a fel-fellángoló tüzet, a munkák akár csütörtökig is eltarthatnak. A hatalmas mennyiségű, olvadt viasz nehezíti az oltást.

Forrás: MTI
MTI fotó

Kedd este óta a helyszínen oltják a tűzoltók az eddig ismeretlen okból kigyulladt gyertyaraktárt Sopronban. A győri tűzoltóság ügyeletese az [origo]-nak elmondta, hogy a romhalmazzá vált csarnok teteje beszakadt, és az izzó törmelék között még szerdán napközben is feltámadt néha a tűz. Harminc tűzoltó szerdán is a raktárban dolgozik, a munkák akár csütörtökig is eltarthatnak. A hatalmas mennyiségű, olvadt viasz nehezíti az oltást.

A német tulajdonú raktár kedd este gyulladt ki, tízkamionnyi gyertya és mécses égett el, a kár több mint 100 millió forint. Személyi sérülés nem történt. A tűz okát a rendőrséggel közösen vizsgálják. Pesztenlehrer Lajos, a Győr-Moson-Sopron megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője az MTI-nek azt mondta, hogy nem zárható ki a szándékosság. A raktár egyik ajtaját nyitva találták, s emiatt arra gondolnak, hogy esetleg szándékos gyújtogatás, nem pedig elektromos hiba okozta a tüzet.