Tanúként meghallgatják Járait a Postabank-ügyben

Öt újabb tanút, köztük Járai Zsigmond jegybankelnököt, volt pénzügyminisztert hallgat meg a rendőrség a Postabank-ügyben - írja a Népszabadság. A Princz Gábor és társai ügyében nyomozó rendőrök úgy vélik, az ügyészség már nem a kisebb súlyú ügyek bizonyítására koncentrál. Princzet ma kihallgatják egy a Budapesti Hengermalom Rt.-nek évekkel ezelőtt nyújtott hitelügylet kapcsán is.

A rendőrség ugyan már közölte, hogy a héten megkezdik a Princz Gábor egykori Postabank-vezető és társai ügyében végzett ötéves nyomozás iratainak ismertetését, az ügyészség múlt pénteki utasítása szerint azonban újabb tanúkat is ki kell hallgatniuk az eljárás lezárása előtt.

A Népszabadság értesülése szerint az öt tanú között van Járai Zsigmond jegybankelnök is, akit szerdán hallgatnak meg a rendőrök. Járait mint volt pénzügyminisztert fogják meghallgatni, és a többi tanú is a 90-es évek közepén hivatalban lévő pénzügyi-gazdasági vezetők közül fog kikerülni - írja a lap. A

Népszabadságnak név nélkül nyilatkozó rendőrök szerint az ügyészség új utasításaiból az derül ki, hogy a vádhatóság stratégiát váltott. A nyomozók úgy vélik, hogy az ügyészség már nem a kisebb súlyú ügyek bizonyítására koncentrál. A vádhatóság részéről azonban mindössze annyit közöltek, hogy az öt új tanú meghallgatására azért van szükség, hogy megnyugtatóan zárhassák le az ügyet.

A Népszabadság információi szerint mára a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal is gyanúsítottként idézte be Princz Gábort. A lap úgy tudja, az egykori bankvezért hűtlen kezeléssel gyanúsítják a Budai Hengermalom Rt.-nek a 90-es évek közepén nyújtott 2,6 milliárdos hitelügylettel kapcsolatban.

KAPCSOLÓDÓ CIKK