Dávid Ibolya sajnálatát fejezi annak kapcsán, hogy a Fidesz nem élt a jelölés jogával az MTV kuratóriumi elnökségébe; az MDF elnöke szerint a Fidesz "gyerekes magatartása" kényszerítette ki, hogy a demokrata fórum további két személyt jelöljön a kuratóriumba.

A pártelnök azon fideszes nyilatkozatokra reagált csütörtökön, amelyekben a nagyobbik ellenzéki párt politikusai leszögezik: a Fidesz részt vett és részt vesz a jelölési folyamatban, jelöltjei megvannak, csak még az MDF-fel nem tudtak megállapodni.

- Azért jelöl további két tagot az MDF, ha a Fidesz nem hajlandó, hogy a lényeges, kétharmados döntésekben alakítólag vegyen részt, és ne csak a kormánypártok akarata érvényesüljön - jelentette ki Dávid Ibolya.

Az MDF elnöke hangsúlyozta: a közszolgálati televízió fontos feladata, hogy segítsen - politikai és kereskedelmi érdek nélkül - a tájékoztatásban és az informálásban.

Hozzátette: "a Fidesz a választások óta hibát hibára halmoz, és ennek okát mindig másokban keresi, ha az MDF nem úgy dönt, ahogy ezt a Fidesz megrendeli, azonnal összeesküvést sejtet, ellenséget lát".

- Nem érvelnek, hanem vádakat gyártanak, mint ahogy ezt a MIÉP tette - fogalmazott Dávid Ibolya.