Gyulai István volt sportriporter, a Nemzetközi Amatőr Atlétikai Szövetség főtitkára esélyes az MTV elnöki posztjára. Gyulai lehet a megfelelő kompromisszumos jelölt, megválasztását egyik oldal sem ellenzi - írja a Népszabadság. Az MTV közalapítvány kuratóriuma Mendreczky Károly korábbi elnök tavalyi lemondása óta nem tudott elnököt választani.

Gyulai István volt sportriporter, a Nemzetközi Amatőr Atlétikai Szövetség főtitkára lehet a kompromisszumos jelölt a Magyar Televízió elnöki posztjára. A tévé élére Mendreczky Károly tavaly júliusi lemondása óta próbálnak vezetőt találni, sikertelenül. A televízó kuratóriuma legutóbb még jelöltet sem tudott megnevezni a tisztségre. Gyulai személyéről a Népszabadság értesülései szerint már folytattak egyeztetést, és egyik oldal sem ellenzi megválasztását.

Hivatalosan még nem kerestek meg, vállalnám-e az MTV-elnöki posztot, informálisan azonban igen: azt szerették volna megtudni, mit szólnék ahhoz, ha megkeresnének -mondta Gyulai István a lapnak. Azt mondtam, hajlandó vagyok elgondolkodni az ajánlaton, pedig egyértelmű, hogy két szerelem között kell választanom. Harminc évig tévéztem, vezettem a Telesportot, s immár több mint egy évtizede vagyok a Nemzetközi Amatőr Atlétikai Szövetség főtitkára.

Arra a kérdésre, hogy "képben van-e" tévéügyben, ezt válaszolta: "Naponta látom a közszolgálati televízió Híradóját, olvasom az újságokat, böngészem az internetet, arról nem is beszélve, hogy a lányom szerkesztő az MTV-ben. Ez például egy érv, ami miatt vissza kellene utasítanom a felkérést" - idézi a Népszabadság.

A harmadik pályázat most van folyamatban, a kiírást azonban várhatóan visszavonják. Elnököt legkorábban április végén, május elején választhatnak a köztévében.