Közlekedés - hétfő

Budapest

Hétfőtől csatornáznak a Várban a Szentháromság téren és az Országház utcában a Kard utca és a Petermann bíró utca között. A munkaterületnél csak egy szűk sáv járható, a Várbusz forgalma zavartalan.

A Flórián téri felüljáró felújításával kapcsolatosan folytatódnak az előkészületi munkák a felüljáró alatti csomópontban. Az Árpád híd Pestre vezető oldalán a budai hídfő és a szigeti lejáró között leszűkítették a sávokat és 50 km/órás sebességkorlátozást vezettek be, mert felújítják a járdát.

A III. kerületben a Testvérhegyi úton csatornát építenek, ezért lezárták a 31. számtól a Kékfestő utcáig, valamint a  Kapaszkodó utca és a Harsány lejtő között egy szakaszon.  A terelőút a Kékfestő utca.

A Bécsi úton a bevásárló központ előtt mindkét oldalon sávszűkület lassítja a haladás a villamossínem mellett, mert jelzőlámpát állítanak fel.

Lomtalanítanak a IV. kerületben, a kerület határ-Árpád út-István út- Deák Ferenc utca -Nádor utca -Fóti út által határolt területen belül.  A kihelyezett lomok és a szállítójárművek időszakosan útszűkületet okozhatnak.

A VI., Benczúr utcában mától több napon át gallyazzák a fákat. Az adott időpontban az utcában ne parkoljanak, mert a  teljes útszakaszt kosaras kocsival foglalják el.

A Petőfi híd budai hídfőjénél a Pázmány Péter sétányon mától útfelbontásokra kell számítani, mert egy új jelzőlámpás csomópontot alakítanak ki.

A Bocskai úton a Fehérvári úti kereszteződésben mindkét irányban sávlezárás nehezíti az áthaladást az átépítések miatt. A Petőfi híd felől érkezők nem kanyarodhatnak balra a Fehérvári útra, ezt korábban a Bogdánfy utcánál tehetik meg.

A XI., Vásárhelyi Pál utcában felújítják az útburkolatot, ezért időszakonként lezárják a forgalom elől. A 40E és az 53-as autóbuszok a munkálatok befejezéséig a Móricz Zsigmond körtéren az íves házak előtt közlekednek.

Vidéki utak

Országszerte szárazak az utak, csapadék sehol sem esik és köd sem nehezíti a közlekedést.

A személyautósoknak kifelé Hegyeshalomnál fél órát kell várakozni, míg befelé Tompánál egy, Sopronnál fél óra a várakozási idő. A teherautósoknak Nagylaknál kifelé hat órát kell várakozniuk.

A 3-as főúton a bükkábrányi bányánál vízátfolyás miatt nem lehet közlekedni. Az M3-as felé kell kerülni. A 37-es főúton, Szerencsen a 27-es km-nél körforgalmi csomópont épül. A munka félpályás lezárással jár. A 4-es főúton Szajol és Karcag között kátyúznak, a forgalmat jelzőőrök segítik. A 43-as főúton, Szegeden a Bertalan-híd bal oldali járdáját és a külső sávját felújítás miatt lezárták. A 44-es főút gyulai elkerülő szakaszán a 134-es km-nél gyalogos aluljáró épül. Félpályás lezárás érvényes. Az 51-es főúton Apostag és Solt között, Bajánál és Bátmonostornál fenntartási munkák miatt van útszűkület.

Tiltják a mezőgazdasági vontatók és a lassú járművek forgalmát Szolnokon a Szabadság tér és az ártéri híd melletti körforgalom közötti szakaszon. A korlátozás a napi csúcsforgalmi időszakra vonatkozik.