Fordulatot hozhat a Simon-ügyben a bíróság kérésére nemrég elkészített újabb orvos szakértői jelentés. A korábbi jelentésekkel ellentétben ugyanis ez beszámol négy rúgás nyomairól is Simon koponyáján, vagyis elképzelhető, hogy nem önmagában a nagy ökölcsapás, majd az aszfaltnak csapódó koponya sérülései okozták Simon Tibor halálát.

A tavaly április 21-én éjszaka a budapesti Cafe Allure bárban, majd az utcán bántalmazott Simon támadói ellen a Fővárosi Főügyészség halált okozó testi sértés alapos gyanúja miatt emelt vádat. E szerint négy férfit terhel a felelősség, és egyikük a készenléti rendőrség időközben elbocsátott tiszthelyettese volt.

Simon lassan egy évvel ezelőtt tisztázatlan körülmények között keveredett összetűzésbe a bárban egy arabbal. Egyesek szerint ok nélkül lefejelte az arabot, majd leköpte a pultnál álldogáló G. Jánost, aki leütötte őt. G. korábban a Népszabadságnak azt mondta, hogy miután ököllel megütötte Simont, biztonságiak lepték el a helyiséget, akik válogatás nélkül ütöttek-vágtak mindenkit. Simont az ajtó felé rángatták az őrök, ott újra megverték, de akkor sikerült kicsúsznia a kezeik közül. G. azt mondta, meg akarta torolni az őt ért sérelmet, azt, hogy leköpték és még egy jókora verést is kapott miatta, ezért futott Simon után.

A vád szerint Simon Tibort az utcán egyik üldözője elgáncsolta. A feltápászkodó Simont ekkor G. egy ökölcsapással leterítette. Az ütés hatására a férfi koponyája az aszfaltnak csapódott. Az első orvos szakértői vélemény szerint a nagy erejű ütés okozta Simon halálát. Így G. volna az, aki a négy vád alá helyezett verőlegény közül a végzetes csapást bevitte.

G. védője, Sándor László ügyvéd azonban új orvos szakértői vizsgálat elrendelését kérte - írja a Népszabadság. Sándor a második szakértőtől arra a kérdésre szeretett volna választ kapni, hogy az első vizsgálati jelentésben felsorolt sérülések önmagukban okozhatták-e egyáltalán Simon halálát. Az új jelentésből kiderül, hogy az ökölcsapás hatására és a koponya aszfalthoz csapódásakor bekövetkezett sérülések mellett még több - valószínűsíthetően legalább négy - nagy erejű rúgás is érte a földön fekvő sportolót.