Az ÁSZ rendben találta a Postabankot

Az Állami Számvevőszék elnöke elképzelhetetlennek nevezte, hogy az általa vezetett hivatal olyan beszámolót, vagy jelentést közöljön, ami nem helytálló, illetve amit ne egyeztettek volna részletesen az érintettekkel.

Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék elnöke beszámolt arról, hogy az ellenőrzésekről készült jelentéseket nyilvánosságra hozataluk előtt több alkalommal és minden részletre kiterjedően egyeztetik az érintettekkel.

Kitért arra, hogy a Postabank 1999. évi konszolidációjának vizsgálatát hétfőn véglegesítették, és várhatóan április elején hozzák nyilvánosságra. Az ÁSZ elnöke a jelentés tartalmáról egyelőre nem árult el részleteket.

Az [origo] információi szerint az ÁSZ azt állapította meg, hogy a konszolidáció szükséges mértékű volt, és helyreállította a bank normális működését. Sőt, a jelentés szerint egyes esetekben kétes értékű vagyonelemeket túl magasra értékeltek. Az ÁSZ nem veti fel jelentésében bűncselekmény gyanúját. A Postabank Work Out Kft. tevékenységét ugyanakkor több kritikával is illeti.

KAPCSOLÓDÓ CIKK