Lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés alapos gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki ismételten Szikinger Istvánt, a Tasnádi Péter vállalkozó védőjeként ismerté vált ügyvédet, alkotmányjogászt kedden, a Budapesti Rendőr-főkapitányságon.

Tuza Péter, a gyanúsított ügyvédje elmondta: Szikinger István újra részletes beismerő vallomást tett, amelynek során kijelentette, az irodájában őrzött dobozról nem tudta, hogy mit tartalmaz. Tájékoztatása szerint a dobozban lévő lőszert és lőfegyvert a közelmúltban tartott házkutatás során foglalták le a rendőrök a gyanúsított ügyvédi irodájában.

Tuza Péter beszámolója szerint Szikinger István korábbi, március 17-ei vallomásához hasonlóan most is elmondta: korábbi ügyfelének élettársa, aki szintén ügyfele volt, megőrzésre egy zárt dobozt adott át neki azzal, hogy az olyan bizonyítékokat tartalmaz, amely gyanúsítása során egyértelműen alátámasztja ártatlanságát. Szikinger István ügyvédje közölte: a gyanúsítás ellen panasszal éltek.

Bánáti János, a Budapesti Ügyvédi Kamara elnöke elmondta: az ügyvédi kamarának kötelessége fegyelmi eljárást indítani, ha bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak meg egy ügyvédet. Jelezte: a meggyanúsított ügyvéd írásban köteles tájékoztatni az ügyvédi kamarát a gyanúsítás tényéről.

- Szikinger István ez ideig még nem tájékoztatta a Budapesti Ügyvédi Kamarát - közölte a kamara elnöke.