Tüdőgyulladás-gyanús beteg Fejér megyében

A típusos tüdőgyulladás gyanújával, a legszigorúbb óvintézkedéseket alkalmazva ápolnak a Fejér megyei Szent György Kórház fertőző osztályán egy fiatalembert. A beteg férfi tíz napja két napot töltött Szingapúrban. A Távol-Keletről származó életveszélyes betegség néhány hete tűnt fel az orvosoknak. Magyarországon korábban nem találtak ebben szenvedő beteget.

 

A típusos tüdőgyulladás gyanújával, a legszigorúbb óvintézkedéseket alkalmazva ápolnak a Fejér megyei Szent György Kórház fertőző osztályán egy fiatalembert. A férfi tíz napja két napot töltött Szingapúrban - közölte Ferencz Péter Fejér megyei tiszti főorvos. Tájékoztatása szerint a beteg szerdán magas lázzal és felső légúti tünetekkel jelentkezetett az orvosnál, aki óvatosságból azonnal a kórházba utalta. 
   
A férfit a kórház fertőző osztályán teljesen izolált körülmények között a WHO ajánlásainak és protokolljának megfelelően kezelik. Légzésvédővel ellátott külön ápoló személyzet gondoskodik róla. A szükséges bakteorológiai és víruslabor-vizsgálatokat az országos járványügyi központ csúcslaboratóriumában végzik.

KAPCSOLÓDÓ CIKK