Sok támadás érte a távozó vámparancsnokot

Az utóbbi időben megszaporodtak a a vám- és pénzügyőrség országos parancsnokát ért támadások - értesült a Magyar Hírlap. Ez is közrejátszhatott abban, hogy Arnold Mihály április 1-jével nyugdíjazását kérte. A lap információi szerint a parancsnok szálka volt a különböző hatalmi erőkhöz közel álló vállalkozások és üzletemberek szemében.

"Egy évet már amúgy is túlszolgáltam, és egészségi állapotomra való tekintettel, a vámőrségre váró feladatokat ismerve, úgy gondoltam, nem tudom teljesíteni a velem szemben megfogalmazott elvárásokat. Inkább nyugdíjba vonulok" - mondta a Magyar Hírlapnak Arnold Mihály, a vám- és pénzügyőrség április 1-jével távozó országos parancsnoka. Arnold az öt kormány alatt, összesen 11 év parancsnoki szolgálat után kérte nyugdíjazását.

A Magyar Hírlap a parancsnokhoz közel állóktól úgy tudja, hogy az utóbbi időkben megszaporodtak az Arnoldot ért támadások. A lap információi szerint a parancsnok szálka volt a különböző hatalmi erőkhöz közel álló vállalkozások és üzletemberek szemében. A támadásokról Arnold állítólag azt mondta, hogy golyóérett, de golyóálló is. Irányítása alatt a vámőrség folyamatosan növelte az állami bevételt - írja a lap.

László Csaba pénzügyminiszter elfogadta a nyugdíjazás iránti kérelmet Utódjául Nagy János pénzügyőr dandártábornokot nevezte ki, aki jelenleg a Pénzügyminisztériumban az Európai Csalásellenes Hivatal (OLAF) magyarországi koordinációs irodájának vezetője, valamint a PM pénzügyi ellenőrzések főosztályának megbízott vezetője.

KAPCSOLÓDÓ CIKK