Senki nem akarja üzemeltetni a Gellért téren megépített forrásházat, ahová a Gellért fürdőt tápláló forrás termálvizét fogják vezetni. A működtetéshez évi 22 millió forintra lenne szükség, de ezt sem a gyógyfürdők üzemeltetésével foglalkozó társaság, sem a Főkert, sem a Közterület-fenntartó nem vállalja.

A Gellért téren megépített forrásház üzemeltetése nem vág a profiljába sem a Budapest Gyógyfürdői és hévizei Rt.-nek, sem a Főkert Rt.-nek, sem a Közterület-fenntartónak - legalábbis ezzel indokolják, hogy nem vállalják a nyolcszögű forrásház működtetését. Nem csak az építmény működtetésével, hanem az őrzéssel van gond, a szakemberek szerint - őrzés nélkül - hamar graffitik csúfítanák el a forrásházat - írja a Blikk.

Atkári János főpolgármester-helyettes egyelőre nem foglalt állást, mert ki szeretné deríteni: valóban úgy készítették-e a kutat, hogy előtte nem döntöttek az üzemeltetőről. Ha igen, akkor a Főpolgármesteri Hivatal kijelöli, melyik céghez kerül az építmény.

A nyolcszögű forrásház a nyolc legfontosabb budapesti gyógyfürdőt szimbolizálja, a Gellértet, a Rudast, a Rácot, a Királyt, a Császárt, a Lukácsot, a Széchenyit és a Pesterzsébetit. A pavilon nyolc mészkő tömbön nyugszik, a forrásvízből inni lehet majd.