Itthon nincs új típusú tüdőgyulladásos beteg

Jól van az a fiatalember, akit egy Fejér megyei kórházban kezeltek új típusú tüdőgyulladás - azóta megdőlt - gyanújával, másnál pedig jelenleg nem áll fenn a betegség gyanúja. Ferihegyen továbbra is életben van az óvintézkedés, amit az ÁNTSZ vezetett be, a lázzal, köhögéssel küszködő utasokat megvizsgálják, és szükség esetén kórházba küldik.

Szinte teljesen meggyógyult az a fiatalember, akit az atípusos tüdőgyulladásra utaló tünetekkel szállítottak a Fejér megyei Szent György Kórház fertőzőosztályára. A férfi két héttel ezelőtt két napot töltött Szingapúrban, ezért merült fel nála a fertőzés gyanúja. Mást jelenleg nem kezelnek Magyarországon az új típusú tüdőgyulladás gyanújával - mondta az [origo]-nak Bánhegyi Dénes, a Szent László Kórház infektológusa.

Ferihegyen továbbra is életben van a fokozott egészségügyi felügyelet, a beteg utasokat még a reptéren megvizsgálják, szükség esetén kórházba küldik. Néhány nappal ezelőtt egy vietnami nő jelentkezett Ferihegyen, hogy rosszul érzi magát, lázas. Őt beszállították a Szent László Kórházba, ahol megállapították, hogy a nő nem kapta el ezt a betegséget, az utóbbi négy hónapban nem is járt olyan országban, ahol fertőzötteket tartanak nyilván.

KAPCSOLÓDÓ CIKK