Összeverekedtek az autósok a budai dugóban

A Margit körút félpályás útlezárása miatt hatalmas torlódás alakult ki Budán, az ideges, dugóban rekedt autósok több helyen is egymásnak, illetve a másik autójának estek. A Moszkva térre vezető útvonalak alig voltak járhatóak, a szokásos útidő akár egy órával is hosszabb lett. A BKV budai buszjáratai 20-30 perceket késtek, egyes buszok - így a 139-esek - nem is tudtak haladni.

Elsősorban a Moszkva térre vezető utakon, de Buda egész területén torlódások alakultak ki, mivel a Margit körúton a Tölgyfa utca után a Margit híd felé vezető külső sávot felbontották kedd reggel. A híd felé így csak fél sávon lehetett közlekedni, az autósok a szokásos menetidőnél akár negyven perccel is többre számíthatnak.

Az úton a Fővárosi Vízművek javított éjjel egy vízbekötést, amit reggelre be is fejeztek volna, ha nem sérül meg egy távközlési kábel. Péterffy Gábor, a Vízművek szóvivőjének tájékoztatása szerint sokáig nem találták a sérült kábel gazdáját, amely előbb letagadta, hogy az övé lenne a vezeték. Mire a szóvivő által meg nem nevezett távközlési cég elismerte, hogy az ő kábele sérült meg, és a helyszínre érkezett, hogy kijavítsa, már javában folyt a kedd reggeli csúcsforgalom. Az útfelbontás helyreállítása egészen a kedd délutáni órákig elhúzódik, pokollá téve a közlekedők életét Budán.

A Moszkva tér felé haladó utak alig voltak járhatóak. Nem csak a főbb utak álltak be, de az egész kicsi utcák is, ahol máskor egyáltalán nincs forgalom. Állt a forgalom például a Margit körúton, de hatalmas a torlódás alakult ki már a BAH-csomóponton és a Pasarét előtt is.

Az [origo] munkatársának tapasztalatai szerint a dugóban rekedt ideges autósok több helyen is egymásnak, illetve a másik autójának estek, csapkodták a motorháztetőket, ütögették a szélvédőket, de akadt, aki a másik sofőrrel akaszkodott össze, sőt egy alkalommal az egyik autós kivette kocsijából az emelőt, és azzal fenyegette azt, aki rossz helyen állt meg. Sokan fenyegették a torlódásban összekoccant autósokat, akik nem álltak félre addig, amíg megírták a betétlapot.

A BKV budai buszjáratai átlagosan 20-30 percet késtek, de egyes járatoknál ez jóval nagyobb volt. A 139-es buszok például sokáig nem tudtak ráfordulni az Alkotás útra a BAH-csomópontnál, az utasokat a 61-es villamoshoz küldték - közölte a BKV fődiszpécsere. A 11-es busz eredetileg 20 perces menetideje két-, két és félszeresére növekedett. A torlódást csak fokozta, hogy az ideges autósok több helyen összekoccantak. A BKV tájékoztatása szerint a dugót okozó felbontás helyszínét sokáig meg sem lehetett közelíteni.