Vizsgálat indult Molnár Dániel halála ügyében

Arra kérte a Magyar Elektronikus Újságírók Szövetsége az Országos Mentőszolgálat vezetőit, vizsgálják ki a Molnár Dániel sportriporter halála előtti eseményeket. A szövetség vezetője szerint ugyanis a mentők megalázóan bántak a riporterrel, és egy lesifotós is a helyszínre érkezett a rohamkocsival egy időben. A mentősök már vizsgálják az esetet és eddig mindent rendben találtak.

Hollós János, a Magyar Elektronikus Újságírók Szövetsége vezetője elmondta, arra kérik az Országos Mentőszolgálatot, hogy vizsgálják ki Molnár Dániel rádióriporter halálának körülményeit. Hollós szerint ugyanis felháborította a sportriporter kollégáit, hogy a mentőkocsi hordágy nélkül érkezett, annak ellenére, hogy infarktusgyanúval riasztották őket.

Emellett a munkatársak szerint a beteggel a mentők megalázóan beszéltek. Újabb, jobban felszerelt mentőautó pedig csak külön kérésre, az eredeti riasztás után egy órával érkezett a Magyar Rádió épületéhez. Ráadásul a második autó megérkezésével egy időben egy paparazzo is megjelent, hogy lefényképezze a sportriportert. Hollós János elmondta, hogy nem okolják a mentőket kollégájuk haláláért, mert Molnáron már akkor sem lehetett volna segíteni, ha rögtön rohamkocsi érkezik a helyszínre.

A MEÚSZ vezetője szerint korábban már megkeresték a mentőket problémáikkal, de azt a választ kapták, hogy mindenben szabályosan jártak el a kiérkező mentők. Hollós elmondta, hogy szeretnék, ha kivizsgálnák, kitől értesülhetett az esetről a lesifotós.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője közleményben reagált a MEÚSZ panaszára és közölte, hogy már vizsgálatot indítottak az ügyben. E szerint a segélyhívást követően azonnal rohamkocsit küldtek a sportriporterért, ami a bejelentés után hét perccel ért a helyszínre. A rohamkocsi felszerelése teljes volt, hordágyat is tartalmazott. A második mentőkocsi személyzetére a beteg testsúlya és a helyszín adottságai miatt, a beteg biztonságos gépkocsihoz szállítása érdekében volt szükség. A beteg a helyszínen azonnali orvosi ellátásban részesült, ami a túlélés esélyét jelentette.

Győrfi szerint a lesifotósról az Országos Mentőszolgálat semmiféle információval nem rendelkezik. A szóvivő közölte, hogy a mentők szolgálati szabályzata egyértelműen tiltja, hogy információkat adjanak ki a riasztásokról.

Molnár Dániel, a Magyar Rádió sportriportere március 26-án, ötvennyolc éves korában hunyt el.

KAPCSOLÓDÓ CIKK