Karanténban van egy Kínában járt beteg nő

Köhögéssel, hőemelkedéssel jelentkezett az orvosnál egy Fejér megyei nő, aki most érkezett haza hosszabb kínai tartózkodás után. A beteget megfigyelésre kórházba küldték, de az első vizsgálatok eredményei szerint nincs atípusos tüdőgyulladása.

Torokfájással, borzongással, hőemelkedéssel, száraz köhögéssel jelentkezett háziorvosánál egy Fejér megyei nő pénteken, aki hosszabb kínai tartózkodás után tért haza Magyarországra. A háziorvos megfigyelésre azonnal a Fejér Megyei Szent György Kórház infektológiai osztályára irányította. A kórház szóvivője hétfőn elmondta: a klinikai tünetek alapján a fiatal nő betegsége jelenleg nem felel meg az atípusos tüdőgyulladásnak.

A fizikális vizsgálat és a mellkasröntgen szerint a nőnek nincs tüdőgyulladása. A mikrobiológiai vizsgálatokat a budapesti Johan Béla Országos Epidemiológiai Központ csúcslaboratóriumában végzik. A fiatal hölgy elmondása szerint Kínában nem találkozott atípusos tüdőgyulladásban szenvedő emberrel. A sajtóból értesült arról, hogy a közeli tartományban járvány van.

Három héttel ezelőtt ugyancsak a Fejér megyei Szent György Kórház fertőzőosztályára szállították azt a fiatalembert, akin, miután hazatért szingapúri utazásából, az atípusos tüdőgyulladásra utaló tüneteket véltek felfedezni. A férfi azóta elhagyhatta a fertőzőosztályt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK