Építési engedély nélkül épült fel a Gellért téri forrásház. Az április elejére elkészült építményre ugyanis csak néhány napja kért fennmaradási engedélyt a XI. kerületi önkormányzattól a beruházó DBR Metró.

A szükséges engedély nélkül építették a Gellért téren a néhány hete elkészült forrásházat - állítja az építési engedély kiadására jogosult XI. kerületi polgármesteri hivatal építési irodavezetője. Szantner Ernő elmondta, hogy csak néhány hete, utólag kért fennmaradási engedélyt az építmény beruházója, a DBR Metró. Atkári János főpolgármester-helyettes ugyanakkor szerdán azt állította, hogy 2001-ben építési engedélyt kapott a forrásház.

Az irodavezető elmondta, hogy csak azután döntenek a kérelemről, ha az összes irat a rendelkezésükre áll. Az eljárás során a jogszabályban előírtaknak megfelelően néhány százezer forintos bírságra számíthat a DBR Metró.

Lakos Imre, a Fővárosi Közgyűlés városüzemeltetési bizottságának elnöke, XI. kerületi alpolgármester szerint a Fővárosi Önkormányzat érdemi döntése nélkül épült meg a kút. A forrásház ugyanis a metróberuházás keretében épült, ezért gyakorlatilag kivonták a fővárosi képviselők látóköréből a beruházást azzal az indokkal, hogy a BKV Rt. egy szervezeti egysége bonyolítja azt.