Vezetéktolvajokat füleltek le

A rendőrség eddigi vizsgálata szerint, összesen 3,9 millió forint kárt okoztak az ÉMÁSZ Rt.-nek, azok a vezetéktolvajok, akiket a Heves megyei Horton, közúti ellenőrzés során lepleztek le.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjének csütörtöki tájékoztatása szerint a borsodi és a hatvani rendőrök közös akció keretében állítottak meg Hort külterületén egy teherautót, amelyben 800 kilogrammnyi, nagyfeszültségű áram vezetésére alkalmas durralumínium légvezetéket találtak.

Mint kiderült a teherautóban utazó három férfi, Tápiószele határában vágta le a vezetéket, amivel 1,2 millió forint kárt okoztak az áramszolgáltatónak. Az ezt követően megindított nyomozás során a rendőrök elfogták azt a horti orgazdát is, aki - mint kiderült - már több alkalommal vásárolta meg a banda tagjai által Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megyék területén lopott alumínium vezetékeket. Ez utóbbi bűncselekményekkel, összesen 2.7 millió forintnyi kárt okoztak a bűnözők az áramszolgáltatóknak.

A rendőrök elfogták a vezetéklopások fő szervezőjét is, azonban a banda egyik tagja még szökésben van.

Az üggyel kapcsolatos eljárást a Nagykátai Rendőrkapitányság folytatja; az öt elfogott gyanúsított közül, három személyt előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság.