Meghalt egy gyermek egy vasúti átjáróban

Egy gyermek vesztette életét, amikor egy mikrobusz a fénysorompó tilos jelzése ellenére ráhajtott a sínekre Mátészalkán egy vasúti átjáróban. A kocsit a közeledő személyvonat maga alá gyűrte. A balesetben két másik ember megsérült.

Egy gyermek meghalt, ketten pedig megsérültek vasárnap reggel Mátészalkán, mikor az Ipari útnál egy mikrobusz a közeledő személyvonat elé hajtott. A fénysorompó tilos jelzése ellenére a sínekre hajtó Ford Transitban négyen utaztak. A közúti és vasúti forgalmat leállították az érintett szakaszon.

Szombat hajnal óta ez már a nyolcadik halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset az országban. Eddig tízen vesztették életüket az utakon az öt Pest megyében, két Szabolcs-Szatmár-Beregben és egy Hajdú-Bihar megyében történt balesetben - jelentette az ORFK.

A baleset következtében a gépkocsi a Mátészalka és Debrecen között közlekedő személyvonat mozdonya alá szorult. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közlése szerint a holttestet a tűzoltók emelték ki a roncsból - jelentette az MTI.

Az autóban utazó két másik sérültet - egyikük szintén gyermek - a mentők kórházba szállították. A személyvonaton tartózkodók közül senki sem sérült meg. A jelenleg is tartó helyszínelés, illetve a műszaki mentés idejére a közúti és a vasúti forgalmat leállították. A vasúti közlekedés előreláthatólag fél tizenkettőig szünetel.

KAPCSOLÓDÓ CIKK