Nem tiltják ki a mobilokat a közgyűlésről

Az MSZP tartózkodása miatt nem fogadták el a fővárosi főjegyző javaslatát a mobiltelefonok kitiltásáról. Tiba Zsolt azt szerette volna elérni, hogy ne lehessen mobilozni a Fővárosi Közgyűlés üléstermében.

A fővárosi képviselők ragaszkodnak mobiltelefonjaikhoz, még a közgyűlés idejére sem hajlandóak megválni a készülékektől. A Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén ugyanis nem fogadták el a szocialista politikusok egy részének tartózkodása miatt a szervezeti és működési szabályzat változtatására benyújtott főjegyzői előterjesztést.

Az előterjesztés része volt, hogy a mobiltelefonokat kitiltják az ülésteremből. A javaslat amiatt merült fel, mert még a közgyűlés ideje alatt sem kapcsolja ki a legtöbb képviselő mobilját, így állandóan csörögnek a telefonok. A beszélgetés és a hangzavar viszont nehezíti a munkát az ülésteremben. Tiba Zsolt főjegyző ezért szerette volna kitiltani a készülékeket a teremből.

Ugyancsak a szocialisták tartózkodása miatt utasította el a közgyűlés azt a főpolgármesteri előterjesztést, amelyben Demszky Gábor a városháza internetes portáljának üzemeltetéséhez indítványozott a következő három évre mintegy 140 millió forintot.