Zárt ajtók mögött kezdődött S. Kitti büntetőpere

A nyilvánosság kizárásával kezdődött el csütörtökön a nevelőapja meggyilkolásával vádolt S. Kitti büntetőpere. Az ügyész, tekintettel a vádlott fiatal korára, azt kérte a Somogy Megyei Bíróságtól, hogy a tárgyalás mindvégig zárt ajtók mögött folyjék.

Csütörtökön zárt ajtók mögött kezdődött el S. Kitti és édesanyja büntetőpere - jelentette a HavariaPress. A tavaly augusztusban történt tótújfalui emberölés elsőrendű vádlottja az akkor 14. életévét épp csak betöltött S. Kitti, aki alvó nevelőapját annak fegyverével fejbe lőtte. A 48 éves férfi azonnal meghalt. S. Kitti korábbi rendőrségi vallomásában tettét azzal indokolta, hogy nevelőapja rendszeresen bántalmazta őt és édesanyját. A másodrendű vádlott édesanya egyrészt bűnpártolás, másrészt kisebbik, akkor hároméves kislányának veszélyeztetése miatt áll a bíróság előtt.

A bírósághoz benyújtott vádirat szerint S. Kitti augusztus 31-re virradó éjszaka két óra körül határozta el, hogy megöli a nevelőapját. Kivette a férfi csőre töltve tárolt pisztolyát a szekrényből, és közvetlen közelről fejbe lőtte az alvó embert. Előző este a nevelőapa telefonon arra utasította élettársát, a másodrendű vádlottat és nevelt lányát, hogy takarítsák ki a lakást. Mivel az élettárs késő esti hazaérkezéséig nem végeztek, ezért folytatták a takarítást, a férfi pedig éjjel egy óra körül lefeküdt. A vádirat szerint a gyilkosság egy órával később történt.

A lány édesanyja ezalatt a konyhában tartózkodott. Az asszony és a lánya megbeszélték, hogy hívnak valakit, aki segít elrejteni az áldozatot. A holttestet időközben áthúzták a másik szobába, hogy a kisebbik lány nehogy meglássa halott apját. Tanúvallomások szerint felmerült, hogy a holttestet a Drávába dobják, vagy a kertben elássák. Ezt azonban nem tudták véghezvinni, mert a hajnali órákban segítségül hívott fiatalember - a férfi által bérelt kocsma egyik alkalmazottja - ezt nem vállalta.

S. Kitti maximum öt év, anyja halmazati büntetésként akár hét és fél év szabadságvesztéssel sújtható. A két napra kitűzött tárgyalás pénteken folytatódik a Somogy Megyei Bíróságon.

KAPCSOLÓDÓ CIKK