Feltehetően az M1-es autópálya túloldalára akart gyalog átmenni a Közúti Pályamérnökség egyik munkatársa, amikor egy autó halálra gázolta péntek reggel kilenc óra körül. Az elgázolt férfi hetven métert repült. A gázoló autó sofőrje is életveszélyesen megsérült, mert az elütött férfi kezében lévő láncfűrész eltalálta.

Halálra gázolták a Közúti Pályamérnökség egyik munkatársát az M1-es autópálya Budapest felé haladó oldalán a 31. kilométerszelvénynél. A férfi, miután autójával megállt a leállósávban, feltehetően az út túloldalára akart átmenni, amikor egy előzésben lévő kocsi elgázolta péntek reggel kilenc óra körül - mondta el az [origo]-nak R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A 48 éves férfi az ütközés következtében hetven métert repült, az autó 170 méterrel távolabb tudott csak megállni. Az elütött férfi a helyszínen életét vesztette. A gázoló gépkocsi vezetőjét - egy román állampolgárságú nőt - súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították a budapesti János Kórházba. Az elgázolt férfi kezében tartott motoros láncfűrész ugyanis az ütközéskor bezúzta az autó szélvédőjét, és eltalálta a sofőrt.

Az autópálya főváros felé haladó sávját a helyszínelés idejére, péntek délelőtt 9-től 11 óráig teljesen lezárták.