Fejér megye rendőrfőkapitánya szombaton egymillió forint jutalmat ajánlott fel annak, aki érdemi információval rendelkezik a péntek esti pénzszállító rablási kísérletről. Gárdonyban tegnap este fegyveresek próbáltak kirabolni egy áruház előtt várakozó pénzszállítót, az egyik pénzkísérőt meglőtték.

Pénteken este nyolc óra körül Gárdonyban, az egyik áruház parkolójában ismeretlen fegyveresek megtámadtak egy, az üzlet napi bevételéért érkező pénzszállító autót. A két, csuklyát viselő férfi rálőtt az autóhoz érkező pénzkísérőre, aki súlyosan megsebesült. A menekülő fegyveresek egy közelben indulni készülő személygépkocsi utasait kiszállásra kényszerítették, majd a megszerzett autóval Székesfehérvár irányába elhajtottak. Nem sokkal az eseményt követően a nyomozók egy székesfehérvári parkolóban megtalálták a gépkocsit. A két rabló a pénzszállítóban levő pénzt nem vitte el.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság azok jelentkezését várja, akiknek információik vannak a rablási kísérletről vagy a parkolóban hagyott autóról, illetve az autóból kiszállókkal kapcsolatban. Aki elősegíti a nyomozást vagy az elkövetők elfogását, 1 millió forintos jutalmat kap. A bejelentők személyét és a bejelentések tartalmát bizalmasan kezeli a rendőrség.