Pénteken feleségével és két gyermekével együtt elhagyta az országot az a Pécsett praktizáló szíriai származású orvos, akit a Nemzetbiztonsági Hivatal 10 évre kiutasított az országból, mert szerintük pénzt küldött a Hamász egy fedőszervezetének. A férfi állítása szerint az egyik arab tévécsatornán látott egy felhívást, hogy pénzadományokkal segítsék az arab gyerekeket. Ezután utalta át egy havi keresetét a megadott számlaszámra.

Pénteken kellett elhagynia az országot annak a szíriai származású orvosnak, aki a pécsi 400 ágyas klinikán dolgozott immár 8 éve. Dr. Kinan Haddad egy arab tévé felhívására jótékonykodni kívánt, amikor éhezőknek küldött pénzt, ám kiderült, a számlaszám a Hamasz terrorszervezeté volt - olvasható Pécs város honlapján. A Nemzetbiztonsági Hivatal 10 évre tiltotta ki a férfit az országból. A magyar hatóságokat valószínűleg az amerikai titkosszolgálat értesítette a pénz átutalásáról - írja a HavariaPress

"Elszomorít a dolog, mert úgy vélem, hogy a jóhiszeműség messzemenően feltételezhető ez esetben. Egy jóravaló, becsületes kollégáról van szó, ám úgy tűnik, hogy az eljárás szigorának természete nem tesz lehetővé semmiféle fellebbezést. Hiányozni fog" - nyilatkozta az ügyről Dr. Bogár Lajos professzor, Haddad doktor főnöke.

A sors fintora, hogy Kinan Haddad kifejezetten ellenzi a Hamász véres ellenállását, és jellemző, hogy csupán egyetlen szervezetnek tagja: a Magyar Nemzetőrségnek, mert úgy érezte, valamiképp kifejezné háláját annak az országnak, ahol tanulhatott és amelyik befogadta - olvasható a város honlapján.