Húszan jelentkeztek a Magyar Televízió elnöki pályázatára. Mendreczky Károly elnök tavalyi lemondása óta negyedszer próbál elnököt választani az MTV kuratóriuma. A posztra Ragáts Imre jelenlegi ügyvezető, Rudi Zoltán hírigazgató és Ladvánszky György, a médiahatóság MSZP-s delegáltja a legesélyesebb. Beadta pályázatát Szenes Andrea is.

A húsz pályázó között a korábbi elképzelésekkel ellentétben nem indul Gyulai István. A volt sportriporter, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség főtitkára azért nem vesz részt a pályázaton, mert szerinte nem teljesülhetnek azok a feltételek, amelyekkel vállalná a tisztséget. Az elnökség szerdán bontja ki a beérkezett pályázatokat.

A jelöltről döntő nyolcfős testületben - a Fidesz távollétében - négy kurátorral foglal helyet az MDF, az MSZP-nek és az SZDSZ-nek 2-2 delegáltja van. Gémesi György, az MDF alelnöke a Népszabadságnak elmondta: az indulók között nincs favoritja a pártnak. A párt azt kezdeményezi, hogy parlament költségvetési bizottsága hallgassa meg a köztévé ügyvezetőjét a jelenlegi anyagi helyzetről.