Őrizetben a taxis késelés gyanúsítottja

A Budapesti Rendőr-főkapitányság emberölés kísérlete bűntett elkövetése alapos gyanúja miatt - őrizetbe vétele mellett - indított eljárást az ellen a 26 éve budapesti férfi ellen, aki kedden éjfélkor megtámadott egy taxisofőrt a fővárosban.

A BRFK tájékoztatása szerint a férfi és a későbbi sértett között egy közlekedési szituáció miatt szóváltás alakult ki, a gyanúsított megtámadta a taxist; a jelenlegi adatok szerint az elkövetőt nem anyagi haszonszerzés motiválta.

Az eset kedden éjfél körül a főváros VII. kerületében, a Wesselényi utca és Akácfa utca kereszteződésénél történt. A taxist a mentők  szúrt sérülésekkel, életveszélyes állapotban szállítottak kórházba.

A helyszínről szemtanúk két férfit láttak futva menekülni, a sértett pedig a bűncselekményt követően vészjelzést adott le rádióján. Egy közeli szórakozóhelyen tartózkodó állampolgár - hangoskodást hallva - kilépett az utcára és látta a támadást, a taxihoz szaladt, hogy megakadályozza a további bántalmazást, a kést tartó férfi azonban több alkalommal feléje szúrt, így próbálta magától távol tartani, majd futásnak eredt.

Az illető ezután megállított egy arra haladó taxit és annak vezetőjével üldözték tovább az elkövetőt, aki egy Hársfa utcai házba szaladt, majd megbújt a háztetőn. A BRFK munkatársai elfogták a 26 éves fiatalembert, majd előállították a kerületi rendőrkapitányság ügyeletére; a férfi zsebéből előkerült az elkövetés eszköze, a kést a rendőrök lefoglalták.

A férfi a rendőröknek megnevezte menekülő társát, akit erzsébetvárosi lakásán az akciósok elfogtak, majd őt is előállították.

A tájékoztatás szerint az eddig lefolytatott vizsgálat adatai szerint a bűncselekményt az őrizetbe vett 26 éves férfi egyedül követte el, a másik előállított férfit tanúként hallgatták ki. A rendőrség indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatásba helyezését.